Пигментации

Пигментните петна могат да се появят навсякъде по тялото. По-често са обаче по фотоекспонирани части (лице, шия, деколте, ръце) и най- често са резултат от въздействието на слънчевите UV A лъчи върху кожата. Дълготрайното излагане на слънце води до активиране и струпване на пигментни кожни клетки на местата на експозиция и е основен фактор за фотостареенето. Отговорни за хиперпигметациите са и приемът на някои лекарства, хормонални препарати (противозачатъчни), кожни дерматози( акне), бременност (мелазма). Успешно решение за петната, предизвикани от слънце, cafe-au-lait петна, лунички, вродени пигментации дава александритния лазер от най-висок клас на Quanta System 755nm, съчетаващ бързина, ефективност и безболезненост на процедурата. Погълнатият лазерен импулс се превръща в топлина, която бързо уврежда пигментните гранули и води до избледняване на петното.

Процедура:

Броят на процедурите е индивидуален в зависимост от големината, давността и дълбочината на пигментното образувание. Обикновено се прилагат 3-4 процедури, еднократно месечно на кожа без тен, като лекото усещане за топлина е най-често споменавано от пациентите по време на процедурата. Няма възстановителен период. Задължителна е фотопротекцията след процедурата с висок слънцезащитен фактор и избягване на слънце една седмица. Противопоказанията включват бременност, кърмене, силно тенирана кожа, активна инфекция,наранявания в зоната на лечение, прием на фоточувствителни медикаменти, фоточувствителна епилепсия.

Нашият съвет

Поради сравнително малкото ограничения за извършването му, александритния лазер е един от най- успешните съвременни и безопасни технологии за лечение на пигментации. Всяко пигментно петно внимателно да се обследва за асиметрия, големина, ръбовете, равномерност на цвят, надигане над околната кожа, поради възможността за потенциален рак на кожата!

Изследване Цена (лв.)
1. Лазерна терапия на една зона 40 - 60
2. Лазерна терапия на множествени лезии 80-100
3. Избелване на интимни зони 150-200

Запази час Цени